Mérőeszköz kalibrálás

Ipari gyártó cégek számára nyújtunk teljeskörű kalibrálási szolgáltatásokat. Kalibráltassa velünk mérőeszközeit rövid határidőkkel egy helyen! Kérjen árajánlatot néhány kattintással!

  • Márkafüggetlen, minősített kalibrálási szolgáltatások

  • Helyszíni és laboratóriumi kalibrálások

  • Rugalmas logisztikai megoldások háztól házig

Kiterjedt, európai szintű kalibrálólabor partnerhálózattal rendelkezünk, melyből több mint 30 hazai, NAH által akkreditált laborral dolgozunk együtt. Segítségükkel számos mérőeszköz típus kalibrálását végezzük márkafüggetlenül.

Elektromos mérőeszközök kalibrálása

Elektromos mérőműszerek, például multiméterek, oszcilloszkópok, frekvenciamérők és hőmérsékletmérők kalibrálása.

Mérőműszerek mechanikai kalibrálása

Mechanikai mérőeszközök, például nyomatékmérők, tolómérők, mikrométerek és kalibereszközök kalibrálása.

Áramlásmérők kalibrálása

Kalibráljuk az áramlásmérőket, rotamétereket és áramlásérzékelőket, hogy biztosítsuk az áramlási sebesség pontos mérését liter per perc, gallon per perc és más mértékegységekben.

Nyomásmérőeszközök kalibrálása

Manométerek, nyomásmérők és egyéb nyomásmérő eszközök kalibrálása a pontos nyomásmérés érdekében.

Frekvenciamérők és időmérők kalibrálása

Olyan mérőműszerek kalibrálása, amelyek a frekvencia és az idő mérésére szolgálnak, például frekvenciamérők, időzítők.

Gyakori kérdések

Mi az ajánlatkérés folyamata?

Az ajánlatkérés minden esetben írásban, az eszközadatok és egyéb releváns információk (minősítés, bizonyítvány, kalibrálás helyszíne) megadásával történik. Kérjük, hogy az ajánlatkéréséhez töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat. Ha további információkra lenne szükségünk a pontos ajánlat elkészítéséhez, kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot. A eszközök szállításának részleteit (amennyiben laborban történik a kalibrálás) tisztázzuk az ajánlatkérés során. Ezek után ajánlatát emailben fogja megkapni.

Hogyan történik a megrendelés? Először fog rendelni tőlünk?

Megrendelését emailben tudja elküldeni nekünk. Ha még nem szereplünk cége beszerzési rendszerében, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy kollégáink minden információt meg tudjanak adni Önöknek az adminisztratív teendőkhöz.

Mit kell tudni a szállításról? Hogyan érdemes csomagolni az eszközöket?

A logisztika részleteit kollégáink tisztázzák Önökkel az ajánlatkérésnél. Ha laborban történik az eszközei kalibrálása, akkor futárszolgálat segítségével vállaljuk a háztól házig történő szállítás megszervezését. Lehetőleg az eredeti dobozában, csomagolásában küldje el eszközeit. A megfelelő védelmet biztosítsa eszközei számára, légpárnás fólia (pukifólia), vagy szivacs használatával. Nagyobb dobozoknál szükség lehet kitöltőanyagokra, hogy eszközei minél kevésbé mozoghassanak a szállítás során.

Mi történik, ha nem tudok elküldeni minden kalibrálandó eszközt?

Kérjük, jelezze kollégáinknak, ha nem tud elküldeni minden eszközt, amelynek a kalibrálására ajánlatot kért. Ilyen esetben az eszközt elküldheti külön is egy későbbi időpontban. Az Önnek készített ajánlatunkat csak abban az esetben szükséges újrakalkulálnunk, amikor olyan eszközt is elküldene kalibrálásra, amely az eredeti ajánlatkérésben nem szerepelt.

Mit kell tudnom a kalibrálásról kiállított bizonyítványról? Hogyan fogom megkapni?

A kalibrálási bizonyítvány egy hivatalos dokumentum, amely rögzíti egy mérőműszer kalibrálásának eredményeit, beleértve a műszaki jellemzőket és az elvégzett műveleteket. A kalibrálási bizonyítványból egyértelműen be kell tudni azonosítani a mérőeszközt. Ez könnyen ellenőrizhető a gyártási vagy azonosító számok összehasonlításával.
Akkreditált bizonyítványoknál az akkreditáló szervezet (például a NAH, DAkkS) logójának szerepelnie kell a kiállított kalibrálási bizonyítványon. A bizonyítvány lehet papír alapú vagy digitális. A KÖR-nél akkor tekintünk lezárhatónak egy kalibrálási munkát, amikor a kalibrálási bizonyítványt az ügyfelünk megkapta.

Mi a kalibrálás?

A kalibrálás azoknak a műveleteknek az összessége, amely során egy mérőeszközt vagy eszközt összehasonlítanak egy referenciastandarddal annak érdekében, hogy meghatározzák az eszköz mérési pontosságát.

Mi az akkreditáció?

Az az eljárás, amely során egy független szervezet hivatalosan elismeri, hogy egy laboratórium vagy szolgáltató megfelel a meghatározott szabványoknak és követelményeknek.

Mi a minősítés?

Az eljárás, amely során egy eszközt vagy rendszert a meghatározott szabványoknak vagy specifikációknak megfelelőnek nyilvánítanak.

Mi a hitelesítés?

Az az eljárás, amelynek során a hatóság igazolja egy mérőműszer megfelelőségét a vonatkozó szabványoknak vagy előírásoknak.

Mi a mérés visszavezethetősége?

A mérési eredmények követése az eredményeket szolgáltató referencia standardok vagy szabványok irányába annak érdekében, hogy garantálható legyen a mérés megbízhatósága és pontos visszakövethetősége.

Mi az eltérés (hiba)?

A különbség az egyes mérési eredmények és a referenciaértékek között, amelyek az eszköz vagy rendszer mérési pontatlanságát jelzik.

Mi a mérési bizonytalanság?

A mérési eredmények bizonytalanságának mértéke, amely a mérőműszer kalibrálásakor figyelembe veszi az összes lehetséges tényezőt és hibát, amelyek befolyásolhatják a mérés pontosságát.

Kapcsolat

Kérdése van? Küldjön nekünk üzenetet és kollégáink
egy munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Köszönjök! Az üzenet elküldése sikeres volt!
Ismeretlen hiba történt. Kérjük, próbálja újra!